lutherTil Historielagets medlemmer og alle interesserte

I dagene 21. til 24. august arrangerer vi tur til Tyskland. Dette er en ekstra-tur; vår vanlige tur i år går til Irland i månedsskiftet mai/juni. Dette gjør vi for å sette fokus på reformasjonsjubileet; 31. oktober er det 500 år siden Martin Luther slo opp sine teser på kirkedøra i Wittenberg. Historielaget samarbeider med menighetsrådene i denne sammenhengen, og inviterer alle som har interesse av denne turen til ål melde seg på. Vi har 40 plasser, og det kan fort bli fullt, så meld deg på med en gang, hvis du er interessert.
Vi flyr til Berlin og drar videre med buss. Vi treffer vår norske guide, Yngve Leonhardsen; han er filosof og journalist, bor i Tyskland og har store kunnskaper om Luther og reformasjonen. Første stopp blir i Potsdam hvor vi lunsjer. Vi rekker også innom Fredrik den stores slott Sans Souci; bare det er en reise verd. Vi kommer til Erfurt tidlig på kvelden. Her levde Martin Luther som munk fra 1506-1511. Vi bor på hotellet i Erfurt alle tre nettene.
Dagen etter drar vi til Eisenach. Her vokste Luther opp, og vi besøker Luther-huset. Etter lunsj drar vi utenfor byen til borgen Wartburg (på verdensarvlista). Her skjulte Luther seg i den tida han var lyst fredløs; og her oversatte han det nye testamentet til tysk.
Tredje dagen går turen til Schmalkalden, en pen by med hus av bindingsverk. I denne byen, hvor Luther også bodde, var det at reformasjonen fikk en politisk dimensjon. Det ble viktig, også i vårt land, hvor det var kongen som bestemte at vi skulle skifte tro.
Siste dagen drar vi til byen hvor Luther ble født, og døde, Eisleben. Så går turen til Wittenberg, hvor Luther slo opp sine teser å døra til slottskirken, og hvor reformasjonen startet. Byen er preget av sine gamle bygninger og står på verdensarvlista. Her var det fyrsten Fredrik den vise som styrte, og han holdt sin hånd over Luther. Så fortsetter vi til Berlin for å ta fly hjem.

Blir vi noen og tretti, blir prisen kr 9.185 pr person i dobbeltrom. Blir vi 40, går prisen ned til kr 8.490. Det kommer et tillegg på kr 1.960 for enkeltrom. Forutsetningen for prisen er at 1 euro = NOK 9,0.

Alle måltider, frokost, lunsj og middag ligger i prisen. Norsk guide er med oss alle dagene.
Påmelding er bindende. Mellom 22.04. og 02.07. koster det kr 1.500 å trekke seg fra turen. Mellom 03.07. og 05.08. koster det 50 % av turprisen. Etter det belastes man med hele turprisen. Det anbefales å tegne avbestillingsbeskyttelse, hvis man ikke allerede har det.
Meld deg på til Jorunn Andersen, mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 977 42 803; eller til Tom Christophersen, mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller telefon 995 42 589. Siste frist for påmelding er lørdag 1. april.

Du må oppgi

· fullt navn (identisk med navnet i passet),
· adresse
· e-post
· telefon,

Regning på depositum kr 1.500 pr person sendes fra turoperatøren Peer Gynt og kommer helt i slutten av april. Sluttfaktura sendes ut ca. 19.06.
Vi håper mange finner turen interessant og blir med.
Vi gleder oss!

Vennlig hilsen
Jorunn Andersen Tom Christophersen

 

Last ned vedlegget med hele programmet under artikkelen

logo

Nittedal Historielag ble stiftet i 1953 og er medlem av Romerike Historielag.

Laget har ca. 250 medlemmer.
Gjennom turer, møter, kurs og publikasjoner ønsker laget å gjøre folk kjent med bygda og bygdas historie.
Historielaget arrangerer også turer til Oslo og nabobygdene. Alle er velkomne til å delta på våre arrangementer.

Les mer

 

Nittedal Historielag er også på Facebook.
Her kan du «poste» dine egne bilder, tekst og videosnutter og bidra til å øke interessen for vårt engasjement i Nittedals historie.

Følg oss